_102961022_0e134e8f-a296-4132-9f75-18120bb8b426_pwAG.jpg

İlk defa Bahreynli bir direniş grubu "İsrail"in Eilat Limanı'nı vurdu

Bahreynli bir direniş grubu, işgal altındaki toprakların güneyinde yer alan Eilat Limanı'na karşı Filistin yanlısı benzeri görülmemiş bir saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

3 Mayıs 2024 Cuma
Bahreynli bir direniş grubu, işgal altındaki toprakların güneyinde yer alan Eilat Limanı'na karşı Filistin yanlısı benzeri görülmemiş bir saldırı düzenleyeceğini duyurdu.
 
Kendisini El-Aştar Tugayları olarak tanıtan grup Perşembe günü yaptığı açıklamada, saldırıyı 27 Nisan'da "insansız hava araçları kullanarak" gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Hedef olarak "Siyonist oluşumda kara taşımacılığından sorumlu şirketin [Trucknet] genel merkezi" gösterildi.
 
Operasyon, 7 Ekim'den bu yana soykırımcı bir "İsrail" savaşına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle "dayanışma içinde" gerçekleştirilmiştir.
 
Tugaylar açıklamasının sonunda "Gazze'deki sabırlı halkımız için tüm cephelerde hareketlerini ve desteklerini sürdüreceklerini ve Gazze'ye yönelik Siyonist saldırganlık durana kadar operasyonlarını durdurmayacaklarını" ifade etti.
 
Yemen, Irak ve Lübnan'da bulunanlar başta olmak üzere bölgedeki direniş grupları, savaşın başlangıcından bu yana İsrail rejimine veya onunla bağlantılı olanlara ait hedeflere karşı bu tür çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.
 
Irak İslami Direnişi, Suriye'nin Tel Aviv işgali altındaki Golan Tepeleri'nde "hayati" bir İsrail hedefini vurduğunu duyurdu.
 
Son olarak, terör karşıtı savaşçılardan oluşan bir şemsiye grup olan Irak İslami Direnişi, işgal altındaki toprakların orta kesiminde yer alan Beerşeba kentindeki "Abraham" istihbarat merkezine ve İsrail casusluk teşkilatı Mossad'ın Tel Aviv'deki "Glilot" istihbarat merkezine "seyir füzesi" saldırısı düzenlediğini duyurdu.
 
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar